מתכון לעוף מרוקאי באדיבות צ'רלי פדידה, השף הראשי של מלון "שרתון" תל אביב
מתכון לעוף מרוקאי באדיבות צ'רלי פדידה, השף הראשי של מלון "שרתון" תל אביב
חומרים:
4 בצלים חתוכים לרצועות
¼ כוס שמן
5 כפות סוכר
½1 כוסות יין אדום מתוק
10 שזיפים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
2 כפות שקדים קלויים
1 עוף שלם, מבושל במים כ- 35 דקות
אופן ההכנה:
* מטגנים בסיר עם שמן את רצועות הבצל עד לקבלת צבע חום.
* מוסיפים את הסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהסוכר נמס
* מוסיפים את היין האדום והשזיפים.
* בצד מנקים את העוף המבושל מעור ועצמות וחותכים לרצועות עבות.
* מוסיפים את העוף אל הרוטב,ומערבבים על לספיגת הטעמים בעוף.