לקראת חג שבועות רשת "עדן טבע מרקט" מציעה מתכון לעוגת גבינת עיזים אפויה עם קרם יוגורט עיזים ופרג- בדגש על חומרים בריאים ואורגנים.
לקראת חג שבועות – מתכון לעוגת גבינת עיזים אפויה עם קרם יוגורט עיזים ופרג- בדגש על חומרים בריאים ואורגנים.
עבור 2 עוגות בקוטר 24/5 ס"מ
חומרים לקלתית:
2 חבילות פתיבר כוסמין אורגני (200 גר' האחת)
250 גר' שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
1 ביצה אורגנית
100 גר' גרנולה מהסוג האהוב עליכם
מילוי העוגה:
4 גביעים גבינת קרם עיזים 5% אורגנית (250 גר' האחת)
1 גביע שמנת קלה עיזים 9% ביו
3 כפות קורנפלור
4 ביצים אורגניות
250 גר' או כוס ורבע סוכר קנים
גרידה מתפוז אחד ומיץ וחצי תפוז
קרם יוגורט פרג:
1 שמנת מתוקה אורגנית
2 גביעים יוגורט פרג (200 גר' האחד)
100 גר' או חצי כוס סוכר קנים
14 גר' ג'לטין
אופן הכנה:
לקלתית
* במעבד מזון לשים את הפתיבר יחד עם שמן הקוקוס ולטחון למרקם פרורי.
* להוסיף את הביצה ולטחון שוב למרקם אחיד.
* להעביר לקערה ולהוסיף את הגרנולה ע"י לישה עם הידיים.
* לרדד בתחתית תבנית האפייה לעובי של כחצי ס"מ.
המילוי
* לערבב יחד את מרכיבי המילוי למרקם חלק ואחיד ולמזוג לתבנית האפייה. (המילוי תופח באפייה).
* לאפות בתנור שחומם מראש ל-160מעלות למשך כ-40 דקות או עד אשר העוגה יציבה.
* להשאיר את העוגה בתוך התנור הכבוי עם דלת מעט פתוחה למשך כרבע שעה.
* להוציא מהתנור ולקרר בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה ולהכניס לקירור.
קרם היוגורט
* להקציף את השמנת עם הסוכר לקצף יציב ולקפל לתוכה את היוגורט.
* להמיס את הג'לטין בארבע כפות מים במיקרו או בסיר.
* להוסיף 4 כפות מקרם היוגורט לג'לטין ולערבב היטב ואז לערבב יחד עם כל התערובת.
* למזוג את קרם היוגורט על העוגה הקרה ולהחזיר לקירור למשך שעתיים לפחות.
* לפזר מעל מעט גרנולה לקישוט ולהגיש.
המתכון באדיבות רשת "עדן טבע מרקט"