מתכון לעוגת גבינה קרה לשבועות עם 2 אפשרויות הגשה: כעוגת גבינה פירורים או כעוגת גבינה ופירות יער.
באדיבות רשת קפה גרג.
מתכון לעוגת גבינה קרה לשבועות עם 2 אפשרויות הגשה: כעוגת גבינה פירורים או כעוגת גבינה ופירות יער.
חומרים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 חלמונים
200 גר חמאה
5כפות סוכר
חומרים למלית:
500 מ"לשמנת מתוקה
1 גבע של גבינה לבנה 9 % או גבינת שמנת
שקית סוכר וניל
כף אחת של אינסטנט וניל
* לערבב את הכול לבצק אחיד לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 ולאפות בחום של 180 מעלות עד אשר מצהיב , (בערך כחצי שעה)
* להקציף 500 מ"ל שמת מתוקה עם 1 כוס סוכר וכף של אינסטנט וניל להוסיף גביע של גבינה לבנה (250 גר) 9% (אפשר גבינת שמנת)
* לשפוך את המילית על הבצק האפוי הקר ולהכניס למקרר למספר שעות או לילה.
* אפשרות אחת-עוגת פירורים : לקרר ולגרד את השכבה העליונה של הבצק לפרורים. את הפרורים שגירדנו לפזר מעל העוגה ואז נקבל גבינה פרורים.
* אפשרות שנייה- עוגת פירות יער: לקנות פירות יער קפואים, להפשיר ,לסנן כדי להיפטר מהנוזלים ,לקנות ג'לי אדום, להכין על פי ההוראות, לקרר מעט עד אשר הגלי מתייצב ,להניח את הפירות יער על העוגה, לשפוך את הג'לי ולקרר.
המתכון באדיבות רשת קפה גרג.
העוגה נראית נפלא!!!!!! לשוהים בחו"ל האם גבינת מסקרפונה תתאים לעוגה? תודה 🙂