מתכון לעוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן מאת : השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
מאת : השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
חומרים ל10 עוגיות :
150 ג"ר קורנפלור
100 גרם קמח
125 גרם חמאה
60 גרם חלמונים
גרידה מחצי לימון
למילוי השוקולד :
200 גרם שוקולד מריר איכותי
150 מ"ל שמנת מתוקה
70 מ"ל חלב קוקוס
80 גרם אגוזי פקאן קצוצים
לציפוי : 100 גרם קוקוס קלוי
אופן הכנה:
לבצק : את הקמח והקורנפלור מערבבים בקערה .
בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה הסוכר והחלמונים .
מחברים את שתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד .
מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לשעה .
מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ .
מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ 10 דקות .
מוציאים ומקררים .
למילוי השוקולד : את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון מביאים לרתיחה בסיר ומסירים מהאש ,מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה .
מוסיפים את הפקאן ומקררים .
ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי .
להגשה : יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם מוסיפים כדור סורבה של פירות יער או כל סוג חמוץ מעט ומגישים