מתכון לעוגיות שושנים (לסיום הצום)
באדיבות בן עמי ברתיני שביט.
מתכון לעוגיות שושנים (לסיום הצום)
באדיבות בן עמי ברתיני שביט.
המרכיבים ל-40 עוגיות
לבצק
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
למלית
5 חלבונים
1/2 1 כוסות ( 300 גרם) סוכר
1 חבילה ( 75 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
ההכנה
* הבצק: שמים את החמאה, השמנת והקמח בקערת המערבל בעל וו הלישה ומערבלים כמה דקות לקבלת בצק חלק. (לחלופין שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית לבצק חלק).
מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר לשעתיים
* המלית: שמים את החלבונים ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ומבריק. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים לעיסה אחידה.
* מחממים את התנור לחום בינוני ( 180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
* מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה על ידי חלוקה לשניים ולרדד פעמיים 50/40. מורחים את המלית על פני הבצק, מגלגלים לגלילה ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ. מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 12 דקות.