חברת "רפאל'ס", יצרנית מוצרי המזון הטבעי והגרנולה, מגישה מתכון נהדר לעוגיות הבוקר שלנו. עוגיות גרנולה בניחוח קפה ממולאות בשוקולד מריר. עוגיות טבעוניות, פשוטות להכנה וממכרות. העוגיות מכילות קמח ופתיתים מכוסמין, הנחשב כבריא וקל יותר לעיכול. נהדר להגשה לצד שתיה
חברת "רפאל'ס", יצרנית מוצרי המזון הטבעי והגרנולה, מגישה מתכון נהדר לעוגיות הבוקר שלנו. עוגיות גרנולה בניחוח קפה ממולאות בשוקולד מריר. עוגיות טבעוניות, פשוטות להכנה וממכרות. העוגיות מכילות קמח ופתיתים מכוסמין, הנחשב כבריא וקל יותר לעיכול. נהדר להגשה לצד שתיה חמה או קרה, כפינוק לילדים ולמבוגרים.
מצרכים (לכ- 25 יחידות):
80 גר' אגוזי מלך
2 כפות פשתן (20 גר')
¼ כוס שמן קוקוס מומס (65 גר')
¼ כוס שמן זרעי ענבים (65 גר')
1 כוס סוכר חום (150 גר')
קורט וניל
1 כוס פתיתי כוסמין "רפאל'ס" (290 גר')
½ כוס קמח כוסמין ועוד כף שטוחה (100 גר')
50 גר' "צפיחית" תחליף דבש "וגאנץ" (או לחילופין 4 תמרי מג'הול ללא הגלעין)
1 כוס אספרסו כפול (או 60 מל' מים רותחים+ כפית נס קפה)
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
1. טוחנים למרקם גס את אגוזי המלך והפשתן ומעבירים לקערת המערבל.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד האספרסו והשוקולד ומערבבים לפירורים גסים ודביקים.
3. מוסיפים את האספרסו ומערבבים לבצק אחיד.
4. מקררים את הבצק כחצי שעה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים במשקל של כ 30-40 גר'.
6. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכו קוביית שוקולד. מהדקים חזרה את הבצק סביב באופן אחיד עד כמה שניתן ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפיה. (אם הבצק נדבק לידיים ניתן להרטיב אותן מעט.
7. מחממים תנור ל 170 מעלות. בעזרת כף היד מועכים מעט את העוגיות (הן לא משתטחות באפיה) ואופים 12-15 דקות. העוגיות מתייצבות לאחר קירור.
צילום: ניסים בן כהן
המתכון הופק על ידי יוספה בן כהן, yovegan – ייעוץ קולינרי טבעוני.