המתכון באדיבות אתר בישולים
מצרכים להכנת המתכון:
4 כוסות של פסטה קצרה (פנה/ פוזילי/ שבלול וכו)
3/4 כוס של מיונז
1/4 כוס של חומץ מזוקק
2.5 כפות של חרדל
1.5 כפיות של מלח
1/2 כפיות של פלפל שחור
1 בצל גדול חתוך לקביות קטנות (קצוץ)
2 גבעולים של סלרי קצוץ
1 פלפל ירוק ללא גרעינים
1/4 כוס גזר
2 כפות פלפל פימנטו קצוץ
* ניתן להוסיף לסלט עגבניות שרי, זיתים שחורים, זעתר, עלי רוקט, בצל סגול וגבינה גבינה מלוחה
אופן ההכנת המתכון:
לוקחים סיר וממלאים בו מים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מוסיפים את הפסטה לסיר ומוסיפים מעט מלח. את הפסטה מבשלים עד שהיא רכה, למשך של 8 דקות לערך. לאחר שהפסטה מוכנה שופכים אותה למסננת ושוטפים במים קרים.
בקערה גדולה מערבבים יחד את המיונז, חומץ, סוכר, חרדל, מלח ופלפל. לאחר ערבוב מוסיפים את הירקות בצל, סלי, פלפל ירוק, פלפל פימנטו, גזר וכו' לאותה קערה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לערך (אפשר לילה שלם). לאחר קירור ארוך ניתן להגיש את סלו הפסטה.
* ניתן להוסיף מעל הסלט גבינה או יוגורט עם מעט בצל ירוק חתוך