מתכון סלט חסה, עלים ירוקים, נקטרינות מקורמלות ורוטב חרדל באדיבות השף אריק ברגר
מתכון סלט חסה, עלים ירוקים, נקטרינות מקורמלות ורוטב חרדל באדיבות השף אריק ברגר
חומרים:
1 חסה ערבית שטופה וקרועה ביד
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות פטרוזליה קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
10 פלחי נקטרינה מקורמלים (ראו הסבר)
1 כף קשיו קלוי וקצוץ
1 כף בוטנים מטוגנים קצוצים
רוטב:
1 כוס שמן זית
2 כפות חרדל MAILLE
1 כף דבש
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
אופן הכנה:
* מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
* כשהמחבת חמה מאוד מניחים בה את פלחי הנקטרינה ומפזרים מעט סוכר מלמעלה.
* לאחר 2 דקות הופכים בזהירות את פלחי הנקטרינה וצורבים את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומקררים.
* מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיבי הרוטב.
* מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבים הסלט פרט לקשיו והבוטנים.
* מוזגים את הרוטב על הסלט.
* מפזרים את הקשיו והבוטנים ומגישים.