המתכון באדיבות נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח.
המתכון באדיבות נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח.
חומרים:
כוס ורבע מים
חצי כוס מים – בכוס נפרדת
רבע כוס סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל טובה
כוס ושלושת רבעי כוס קמח
שקית אבקת אפייה
3 ביצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
* מרתיחים בסיר מים , שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ, עד לבישול הקמח.
* מורידים מהאש ומחכים שיתקרר מעט. מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות. מקפיאים. לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות, כל 5 ס"מ. שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה ומגישים.
* מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד: ממיסים חבילת שוקולד מריר איכותי עם מעט חלב או שמנת עד לדרגת סמיכות רצויה וטובלים.