מתכון לסופגניות דונאטס באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"
מתכון לסופגניות דונאטס באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"
חומרים
½ 3 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
½ קובית שמרים
3 יח' ביצים
50 גר' חמאה
1 כפית מלח
¼ כוס ברנדי
1/8 כפית ונלין
¾ כוס חלב
אופן ההכנה:
* מערבבים את כל החומרים עם הוו לישה למעט מלח וברנדי במשך 3 דקות במהירות איטית, ועוד 7 דקות במהירות בינונית.
* מוסיפים את המלח והברנדי לעוד 3-4 דק' ערבוב.
* מוציאים לשולחן עבודה מעט מקומח ומכסים בניילון למשך חצי שעה.
* מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ .
* מתפיחים 45 דקות ומכינים במקביל סיר טיגון עם שמן עמוק.
* מחממים את השמן 1/4 שעה לפני הטיגון.
* מטגנים 3 דקות בכל צד סך-6 דקות.
* אפשרויות לקישוט: סוכר, סוכר וקינמון, שוקולד מרירחלבלבן, ריבת חלב, חלבה וכו'
* טיפים להכנה: יש להקפיד ולהוסיף את הברנדי בסוף הלישה על מנת שהשמרים לא יפגעו. במזג האוויר הקר בעונה ניתן להוסיף עוד 1/4 קובית שמרים.
* בחירת שמן: ממולץ לטגן את הדונאטס בשמן קנולה או שמן חמניות.