שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מציעה מתכון לסופגניות אפויות מופחתות שומן במילוי ריבה לחנוכה, שיאפשרו לוותר על הקלוריות המיותרות, מבלי לוותר על הטעם….
שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מציעה מתכון לסופגניות אפויות מופחתות שומן במילוי ריבה לחנוכה, שיאפשרו לוותר על הקלוריות המיותרות, מבלי לוותר על הטעם….
מרכיבים:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גר' שמרים טריים
200 מיל' חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גר' חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
מעט שמן
אופן ההכנה:
* מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
* משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
* מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור. מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
* לקרר מעט את הסופגניות, לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.