מתכון להכנת מרק תאילנדי. באדיבות: חוות פטריות תקוע
מתכון להכנת מרק תאילנדי. באדיבות: חוות פטריות תקוע
מצרכים ל 3-4 מנות
1 שקית לקט פטריות למרק
4 שיני שום קצוצות דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
4 כוסות ציר עוף/ירקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 חופן נבטים סיניים
2-3 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית מיץ לימון/ליים
3 כפות שמן (לא זית)
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה:
* השרו את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כ- 1/2 שעה.
* טגנו את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר, הוסיפו שאלוט וג'ינג'ר והמשיכו בטיגון עד שגוון השום יהפוך חום כהה אך לא שרוף. הוסיפו ציר עוף/ירקות. סננו וסחטו את הפטריות והוסיפו למרק (שימרו את הנוזל המסונן).
* הוסיפו את נוזל הפטריות המסונן והביאו לרתיחה קלה למס' דקות. תבלו בלימון ומלח לפי הטעם.
* סדרו בקערות הגשה בצל ירוק, פלפל חריף, נבטים וכוסברה. מזגו את המרק לקערות.
מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.