מתכון למרק קרם ערמונים באדיבות חיה קלור שפית ה"באגסי"
מצרכים (8 מנות):
3 חבילות ערמונים בוואקום
2 בצלים לבנים בינוניים- יש לקלף ולחתוך לארבע
2 דלעת ערמונים- יש לקלף, לנקות מתוכן – ולחתוך ל 4
2 שומר שטופים וחתוכים לארבע
10 שיני שום קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לארבע
2 תפוחים אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
4 ענפי סלרי
1 ענף כרישה פרוס ונקי
1 מחית חלב קוקס
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
• מחממים שמן בסיר מתאים
• מטגנים ערמונים, שום, בצל, כרישה, שומר, סלרי וגזר עד הזהבה.
• מוסיפים דלעת ערמונים, תפוח אדמה, חלב קוקס ושתי כוסות חלב שקדים
• לאחר מכן משלימים במים עד שכל הירקות מכוסים.
• מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד ריכוך
• לאחר מכן טוחנים עד קבלת קרם חלק, טועמים ומתקנים טעמים.
• מגישים עם 3 ערמונים מפוררים
לחיים, בתיאבון!