מתכון למרק קרם בטטות גזר וג'ינג'ר ממטבחו של ד"ר עדי סאקר
מתכון למרק קרם בטטות גזר וג'ינג'ר ממטבחו של ד"ר עדי סאקר
החומרים:
שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 ראשי שום טרי
1 כפית ג'ינג'ר
1/2 כוס עדשים אדומות
1 בטטה מקולפת חתוכה לקוביות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
1 כף כמון
4 כוסות מים
מלח /פלפל שחור
גביע יוגורט פרו ביוטי
אופן ההכנה:
* שמים בסיר שמן זית, ומוסיפים את הבצל והשום, ומערבבים עד להשחמה.
* מוסיפים את הבטטות, העדשים והגזר , ומבשלים בסיר עד שהם רכים.
* מוסיפים את המים, והתבלינים- ג'ינג'ר ,כמון, מלח ופלפל, ומבשלים עד לרתיחה.
* מעבירים למעבד מזון מוסיפים את היוגורט, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי.
* מגישים עם טוסטים מלחם מחיטה מלאה.