מרק העגבניות והאורז הבסמטי הינו דוגמה למרק עם מינימום מרכיבים איכותיים, מינימום עבודה ומקסימום טעם.
מרק העגבניות והאורז הבסמטי הינו דוגמה למרק עם מינימום מרכיבים איכותיים, מינימום עבודה ומקסימום טעם.
מאת הבשלן עז תלם עבור אורז טילדה
מצרכים:
2/3 כוס אורז בסמטי טילדה
2-3 כפות שמן זית
קופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות
8-9 עגבניות, מגוררות
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה: נענע מיובשת או טרייה, פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
שמים את האורז במחבת מעל להבה גבוהה. קולים (שזה אומר מבשלים ללא נוזלים) תוך כדי ערבוב בערך 2-4 דקות, עד שהאורז מפיץ ריח חזק ושינה צבעו לזהוב בהיר. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
שמים את הרסק ושמן הזית בסיר בגודל בינוני. מטגנים מעל להבה גבוהה בערך דקה (עוזר 'לרענן' את הטעם של הרסק). מוסיפים את העגבניות המגוררות, האורז והמים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות, או עד שהאורז התרכך. טועמים ומתקנים תיבול, ואם רוצים מוסיפים עוד מים למרק יותר דליל.
מגישים ביחד עם נענע מיובשת מפוררת, נענע או פטרוזיליה טרייה קצוצה או גבינת פרמז'ן טובה.
בתאבון