מתכון למרק אפונה באדיבות שף לירן גבאי, השף של פלאפל גבאי המיתולוגי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו
רכיבים:
½ סלרי
1 בצל קצוץ
כוס וחצי אפונה יבשה
3 גזרים
3 ליטר מים רותחים
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום כתושות
1 כף כמון
½ כפית מלח
¾ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.
2. מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן מעט.
3. מוסיפים את התבלינים היבשים.
4. מוסיפים את האפונה ומעליה את המים.
5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
6. מבשלים כשעה על אש נמוכה ובוחשים מדי פעם.
7. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
מתכון חורפי: מרק אפונה
השארת תגובה