רשת קפה גרג מנדבת מתכון למנת ה- פאד תאי. מנת אטריות עם קוביות סלמון ורוטב טריאקי. – קל להכנה ובריא
רשת קפה גרג מנדבת מתכון למנת ה- פאד תאי. מנת אטריות עם קוביות סלמון ורוטב טריאקי. – קל להכנה ובריא.
מרכיבים
איטריות רחבות (פטוצ'יני)
150 ג"ר דג סלמון חתוך לקוביות של 2 ס"מ
חצי בצל סגול חתוך לרצועות דקות
חצי גמבה אדומה
חצי גמבה צהובה
רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
אחד גזר מקולף וחתוך לרצועות דקות
ארבע פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חצי כפית של שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה של נבטים סינים
חופן נבטי חמנייה לקישוט
בוטנים מטוגנים וגרוסים
כרבע כוס רוטב טריאקי .
אופן הכנה:
יש להרתיח את האטריות במים רותחים כ- 8 דקות ולסנן.
יש לחמם וואק או מחבת עמוקה על אש גבוהה עם שמן, להוסיף את הבצל ולאחר מכן את הגמבות ולהקפיץ כך שלא יתבצע בישול חזק אלה רק הקפצה בחום גבוה. יש להמשיך ולהוסיף את שאר הרכיבים: כרוב, גזר ופטריות שמפיניון ולאחר כ 4-5 דקות שהירקות כבר מתחילים להתרכך יש להוסיף את השום והפטרוזיליה, מלח ופלפל גרוס ובוטנים קצוצים.
את הנבטים הסינים יש לשים לקראת סוף ההקפצה ואז להוסיף את האטריות שהרתחנו לכל תערובת ההקפצה .
במחבת נוספת יש להקפיץ את הסלמון עם מלח פלפל ומעט רוטב טריאקי 3 דקות.
לאחר שהכל מוכן יש להוסיף את רוטב הטריאקי ולערבב היטב עם תערובת הפאד תאי. את קוביות הסלמון מפזרים למעלה עם חופן נבטי החמנייה ורבע לימון.
בתאבון!