מתכון חגיגי: קרה טלה בקרסט עשבי תיבול מוגש עם סלט חם של ירקות בגריל באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מצרכים (2 סועדים)
- 1 שדרת טלה כ 6 עצמות
- 1 כפית קורנית קצוצה
- 1 שן שום קצוצה דק
- 4 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי ופלפל גרוס
מצרכים לקרסט עשבי תיבול
- ½ כוס פירורי מצה
- 2 כפות פטרוזילה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות עירית קצוצה
- 4 כפות שמן זית
מצרכים לסלט ירקות בגריל :
- ½ פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
- ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
- 1 קלח תירס מבושל כ 30 דקות במים
- ½ בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות
- 2 כפות כוסברה קצוצה גס
- מיץ לימון מחצי לימון
- 1 כפית סומק טחון טרי
- מלח פלפל לפי הטעם
- 5 זיתי טאסוס מגולענים
אופן ההכנה
- סלט ירקות בגריל: מחממים מחבת פסים לטמפרטורה גבוהה ומכניסים את הירקות : פלפלים , בצל , תירס לאחר כמה דקות שהירקות והתירס משכימים חותכים את הקלח תירס מלמעלה למטה כדי להוציא את גרגירי התירס מהליבה כאשר הם עדין נשארים כחתיכה אחת, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים זיתי טאסוס ומתבלים במלח, פלפל, כוסברה קצוצה גס ולבסוף מיץ לימון טרי.
- קראסט ( ציפוי פריך ) בשר: מערבבים בקערה שמן זית, שום קצוץ, קורנית, שמן זית, מלח ופלפל יוצקים את המרינאדה על הבשר ומעסים בעזרת הידיים. מחממים מחבת פסים כבדה וצורבים את הטלה כ-2 דקות מכול צד או עד אשר הבשר נהיה זהוב ומגרה, מניחים במגש אפייה.
- הרכבת המנה: אל קערה מכניסים את פירורי המצה, פטרוזיליה, כוסברה, עירית ושמן זית ומערבבים היטב. מדביקים את תערובת עשבי התיבול והלחם על שדרת הטלה ומהדקים בעזרת הידיים. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומכניסים את הטלה ל 10-15 דקות צלייה.