מתכון מיוחד לליל הסדר: כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל מהירה, יין אדום וסוכר חום באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מתכון מיוחד לליל הסדר: כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל מהירה, יין אדום וסוכר חום באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מצרכים:
- 800 גרם כבדי עוף נקיים מגידים, עורקים ומרה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
- כוס יין אדום
- 2 כפות סוכר חום
- רבע מקל קינמון
- 8 כפות שמן קנולה או תירס
- חצי כפית פלפל גרוס
- מלח גס לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל.
- כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים ומטגנים קלות משני הצדדים עד להשחמה.
- מפזרים את הסוכר החום ומקרמלים במחבת.
- מוסיפים את היין האדום ומרחשים את המחבת.
- מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים חם על מצע פירה תפוחי אדמה זעירים.
פירה תפוחי אדמה בשמן זית
מצרכים ל 6 מנות:
- 500 גרם תפוחי אדמה זעירים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן טחון דק לפי הטעם
- ½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
- מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את שמן הזית.
- שוברים במטריפה ידנית את הפירה למרקם גס.
- ניתן לגוון ולהוסיף לפירה על פי הטעם: זיתי טאסוס מגולענים, רצועות בזיליקום, עגבניות מיובשות.
- טיפ השף: את תפוחי האדמה מתחילים לבשל במים קרים ולא רותחים, זאת בכדי לקבל בישול אחיד מפנים תפוח האדמה החוצה. כשמכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים מתקבלת עכירות מהעמילן המופרש למים ופנים תפוח האדמה נשאר קשה.