באדיבות מותג מלח הארץ.
באדיבות מותג מלח הארץ.
חומרים ל-12 לחמניות גדולות או 24 קטנות:
500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה או קוטג'.
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
100 גרם חמאה רכה.
3 ביצים.
1 כפית מלח.
31/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
לזיגוג:
חלמון מהול במעט מים
פתיתי מלח גורמה – שחור, צ'ילי ו/או רוזמרין
אופן ההכנה:
* מערבבים גבינות, חמאה וביצים בקערה או במיקסר. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב. משהים שעה במקרר (אפשר להשהות עד יומיים).
* משמנים תבנית שקעים ויוצקים מהתערובת עד 2/3 הגובה של כל שקע. לחילופין, אפשר לעצב כדורים קטנים בידיים ולאפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
* לפני האפייה מורחים על כל לחמניה חלמון ביצה וזורים מעל פתיתי מלח גורמה שחור.
* אופים 30 דקות אם הלחמניות קטנות ו-40 דקות אם הלחמניות גדולות.