מתכון ללחם מרוקאי לפורים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מתכון ללחם מרוקאי לפורים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים (6 מנות)
- 1 ק"ג קמח
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם מרגרינה
- 50 גרם שמרית
- 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
- 1 ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
- מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך
- ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
- כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
- מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
- אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאנו אוהבים