מתכון ללחם בריאותי חצי-מלא עם "סיבי נופר" ללא סוכר, ללא שמן וללא חומר משמר.
מתכון ללחם בריאותי חצי-מלא עם "סיבי נופר" ללא סוכר, ללא שמן וללא חומר משמר.
המצרכים:
2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כוס קמח מלא מנופה
4 כפות סיבי נופר
1.5 כפיות מלח
50 גרם שמרים טריים או 2.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כוסות מים פושרים
ההכנה:
* לקערת מיקסר עם וו לישה להכניס את הקמחים, סיבי נופר ומלח.
* לערבב את כל החומרים היבשים יחד לפיזור אחיד של המלח והסיבים.
* להוסיף את השמרים והמים (אם משתמשים בשמרים טריים, לפורר אותם מעל החומרים בקערה) ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה כדקה.
* לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את הבצק שנדבק לדפנות הקערה.
* להמשיך ללוש במהירות בינונית עוד כ-8 דקות. הבצק אמור להיות דביק בסוף הלישה.
* לאסוף את הבצק מדפנות הקערה למרכז הקערה למעין כדור (כדאי להיעזר בלקקן) ולכסות בניילון נצמד להכפלת הנפח (כ-40 דקות).
* לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק אותו לשני חלקים שווים.
* ליצור מכל חלק כיכר (עגולה, אובלית וכד'..) ולהניח את הכיכרות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, עם רווח גדול ביניהן.
* לפזר מעל הכיכרות מעט קמח ולכסות במגבת להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (עוד 30-40 דקות).
* כ- 15 דקות לפני תום ההתפחה (תלוי בתנור), לחרוץ בכיכרות מספר חתכים בסכין חדה ולחמם את התנור לחום של º190.
* כאשר התנור חם, לאפות את הכיכרות כ-25 דקות. הלחם מוכן כאשר נקישה על התחתית שלו משמיעה צליל חלול.
* לצנן את הכיכרות על רשת ולהמתין לפחות 15-20 דקות לפני החיתוך.
הערות:
* לאחר הלישה הבצק אמור להיות מעט דביק וזה בסדר, לאחר ההתפחה הראשונה הסיבים יספגו את הנוזלים והבצק יהיה נוח לעיצוב.
* בגלל הבצק הדביק לא מומלץ להכין לחם זה בלישה ידנית אלא רק במיקסר.
* ניתן לעצב כיכר לחם אחת גדולה ולהאריך את זמן האפיה ל 40-45 דקות.
* שאריות לחם טרי ניתן לפרוס ולהקפיא עטוף היטב ולהפשיר בטמפרטורת החדר.