החופש הגדול הגיע ועלינו להתחיל להיות יצירתיים- גם במטבח. על מנת שגם אתם וגם הילדים תיהנו מהאוכל שאתם מכינים, הכינו אותו ביחד. העשייה המשותפת לצד החוויה שבבישול יגרמו למאכלים להיות פשוט טעימים יותר. המתכון באדיבות: טונה סטארקיסט
החופש הגדול הגיע ועלינו להתחיל להיות יצירתיים- גם במטבח. על מנת שגם אתם וגם הילדים תיהנו מהאוכל שאתם מכינים, הכינו אותו ביחד. העשייה המשותפת לצד החוויה שבבישול יגרמו למאכלים להיות פשוט טעימים יותר. המתכון באדיבות: טונה סטארקיסט
מצרכים ל – 6 מנות
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית (110 גרם)– מסוננת ומפוררת ( לשמור את השמן)
1 כוס קישואים מגורדים וסחוטים
100 גרם פטריות טריות חתוכות לאורכן
2 בצלים ירוקים קצוצים
3-4 שיני שום כתוש
1 כף שמן זית (השמן המסונן )
3/4 כוס רוטב פסטה מוכן על בסיס עגבניות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו
11/2 גביע קוטג'
1 ביצה
12 דפי לזניה 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
להניח את דפי הלזניה בקערה עם מים פושרים. לחמם תנור ל – 190 מעלות צלזיוס.
תערובת אדומה: לחמם במחבת את שמן הזית. להוסיף קישואים, פטריות, בצל ירוק ושום – להקפיץ 3 דקות. להוסיף את הטונה, רוטב הפסטה והבזיליקום ולהביא לרתיחה.
לשמור בצד 4 כפות מהתערובת.
תערובת לבנה: לערבב בקערה קוטג' וביצה.
לסנן את דפי הלזניה. להניח 3 כפות תערובת אדומה בתחתית התבנית עם מעט מים. להניח שכבה של דפי לזניה, עליה שליש מהתערובת האדומה ומעליה שליש מהתערובת הלבנה. לחזור על הפעולה פעמיים נוספות.
לסיים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה ולפזר מעליה את גבינת הפרמזן.
לאפות כ – 30 דקות.