באדיבות מירב שפילמן- שף עיצובים בטעמים.
באדיבות מירב שפילמן- שף עיצובים בטעמים.
לצאטני תפוחי עץ
4 תפוחי עץ (אדומים מכל סוג)
קלופים וחתוכים לקוביות
1 מיץ לימון סחןט
כף שמן
2 בצלים חתוככים וקצוצים
2 כפות גינגר מגורד
חצי כוס חומץ אורז
חצי כוס מיץ תפוחים
1 כוס שמנת חמוצה
4 בצל ירוק קצוץ רק החלק הלבן את החלק הירוק לשמור ללביבות
אופן ההכנה:
* בקערה לערבב את התפוחים עם המיץ לימון
* לחמם מחבת טפלון עם השמן ולטגן קלות את הבצלים והגינגר להוסיף את התפוחים ולבשל על אש בינונית תוך כדי עירבוב ל 4 עד 5 דקות
* להוסיף את החומץ ומיץ תפוחים ולהמשיך בישול כ 30 דקות
* ניתן לשמור במקרר מספר ימים
לפני הגשה בלבד להוסיף את השמנת והלבן של הבצל הירוק
ללביבות תפוחי אדמה
4 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים גס להניח במסננת וללחוץ עם מזלג על מנת להוציא נוזלים עד כמה שאפשר (דיסק ומערבל מזון )
2 ביצים טרופות קל
מלח גס ופלפל שחור
2 כפות חמאה
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
* לערבב יחדיו את תפוחי האדמה, ביצים בצל ירוק מלח ופלפל
* במחבת טפלון להמיס את החמאה עם השמן לקחת כשליש כוס מתערובת הלביבות ליצור לביבות ולשטח אותן על המחבת לטגן כ 4 דקות מכל צד
* להגיש עם הקרם תפוחי עץ