מתכון ליום העצמאות באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים.
מתכון ל- 4 סועדים
4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה
4 תאנים
100 גרם שקדי עגל
2 כפות שמן זית
3 פטריות שמפניון
1 בצל שאלוט קצוץ
מלח
פלפל
חומרים לטנזיה
3 תאנים
3 תמרים
רבע כוס צימוקים
רבע כוס אגוזי מלך
2 כפות סילאן
½ בצל
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
* הכנת הבשר: מטבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.
* הכנת הרוטב: מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית. מוסיפים את שקדי העגל , קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד.
* הכנת התוספת: חוצים 4 התאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.
* הכנת הטנזיה: חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן. מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
* הכנת המנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. צולים את הפילה בקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד). מניחים את הטנדיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור לכ-5 דקות. מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאני הממולאת. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.