מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה מנדב מתכון לטונה אדומה צרובה מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה מנדב מתכון לטונה אדומה צרובה מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי
חומרים ל5 מנות
500 גרם פילה דג טונה אדומה טרי
5 י"ח תחתיות ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן
חומרים לרוטב
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
1. חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ בקוטר של 5 ס"מ
2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן, מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
4.מקררים כשעה במקרר וחותכים, טבעות בעובי של 1 ס"מ.
5. חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
7. חותכים את הפלפלים לרצועות.
8. את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותם לרצועות.
9. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
11. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.