מאת דורון גולשינר מומחה מאפים עלית מקבוצת שטראוס
לבצק:
500 גר' / 5 כוסות קמח חיטה
60 גר' / 1/2 כוס סוכר
30 גר' (קצת פחות מרבע חבילה) מרגרינה או חמאה
1 ביצה
2 חלמונים
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
50 סמ"ק / כחמש כפות חלב פושר
2/3 חבילה קובייה שמרים דחוסים
קומץ מלח, קליפה מגוררת מרבע לימון, תמצית וניל
הכנת הבצק:
- לתוך החלב הפושר מכניסים כפית מהסוכר ואת השמרים המפוררים, מערבבים עד שהשמרים נמסים ומשאירם לתסיסה כ-10 דקות.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, ומכינים בצד את שאר מצרכי המתכון.
- שופכים את תערובת השמרים התוססת לגומחה בקמח, ולשים עם חלק מהקמח לבצק קטן ורך ומכסים עם שארית הקמח.
- משאירים לתפיחה כ-10 דקות, ולאחר מכן מכניסים את שאר המצרכים – ביצים, חלמונים, שמנת, חמאה רכה וחומרי הטעם.
- לשים בעזרת וו לישה לפחות 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, לא רך מידי אך גם לא קשה מידי, כזה שגורם למנוע המיקסר לא להתאמץ.
- מכסים במגבת לחה, ומשאירם לתפיחה במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים מהקערה, ומשטחים על גבי משטח העבודה המקומח עד שכל האוויר בבצק יוצא, מכניסים שוב לקערה ומשאירים לתפיחה נוספת כ 10 דקות..
הכנת הסופגניות:
מניחים על תבניות האפייה מגבת ומקמחים אותה היטב. נחלק את הבצק לכמות של 20-24 כדורים שווים. את עיגולי הבצק אנו מניחים על התבנית המקומחת שהכנו קודם, מקמחים גם מלמעלה ומכסים את הכול במגבת, ומניחים במקום חמים לתפיחה של שלושת רבעי שעה בערך.
בינתיים נחמם שמן לטמפרטורה של 160 מ"צ. כשהתחמם השמן, והסופגניות תפחו, נכניס אותן בזהירות לשמן החם, נכסה במכסה ונמתין כדקה וחצי ואז בזהירות נהפוך אותן בעזרת מזלג על צדן השני. צבע הסופגנייה יהיה חום בהיר מאוד. אנא ווסתו את גובה להבת הגז או עוצמת החום במידה והשמן מתחמם מידי. תוכלו להבחין בכך כשהסופגנייה משחימה מידי מהר.
לאחר כדקה וחצי טיגון, ואז נוציא את הסופגניות המטוגנות ונניח אותן על גבי רשת (רשת התנור למשל) ונניח להן להתקרר. לאחר מכן נטבול אותן בסוכר מעורבב בקינמון או נזרה אבקת סוכר, ונניח חצי כפית עם מילוי ריבה טובה מעל.
שיהיה בתיאבון!