באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים ל-8 לביבות
- 1 בטטה קלופה המגוררת בפומפייה לרצועות דקות
- 1 וחצי כפות חמוציות מיובשות לאחר שהשרנו במים קרים וסחטנו מהנוזלים
- 2 כפות סילאן
- קורט מלח
- ¾ כפית פלפל שחור
- 2 ביצים טרופות
- 1 וחצי כפות קמח
- ½ כוס שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה
- מוסיפים לקערת מוסיפים את הבטטה המגוררת, חמוציות, סילאן, ביצים, תבלינים וקמח, ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת בעלת תחתית עבה עם מעט שמן
- בעזרת כף לוקחים מהבלילה שהכנו ומטגנים על אש בינונית עד קבלת צד זהוב ויפה. בודקים אם הלביבה מוכנה ומגישים.
- מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה