אוהבים לביבות? החגיגה הזאת מיועדת עבורכם. חברת "דורות", יצרנית מוצרי השום והתיבול הקפוא, מגישה לרגל חג החנוכה מתכון ללביבות בטטה. בתאבון!
מצרכים (ל-12 יחידות):
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס קמח לבן
1 ביצה
4 טבליות ג'ינג'ר דורות
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה
מצרכים לרוטב:
1 גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות
ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.
- מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד
לקבלת מרקם אחיד.
- מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
- מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל
צד ומוציאים מהמחבת.
- בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.
- מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.