מתכון לחמין בסגנון עיראקי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
מתכון לחמין בסגנון עיראקי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים:
1 עוף שלם
2 כוסות אורז
2 בצלים גדולים חתוכים
3-תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות
חלקי עוף פנימיים כבד, לב, קורקבנים
עגבנייה גדולה קצוצה לקוביות
מעט שמן
קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח, פלפל, כף אבקת מרק,כפית תבלין בהראת ,כפית הל טחון
1 תמר יבש
8 ביצים קשות
אופן ההכנה:
* מכינים מלית לעוף: שוטפים חצי כוס אורז, מסננים ומוסיפים לקערה את חלקי העוף הפנימיים חתוכים לקוביות.
* מוסיפים מלח, פלפל, בהראת, כף רסק עגבניות ומעט שמן . ממלאים את העוף השלם ומכניסים לתוכו את תערובת האורז וחלקי הפנים. סוגרים בחוט תפירה או בקיסמי שיניים שהמילוי לא יצא.
* מניחים את העוף בסיר רחב עם קצת שמן, ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שישחים . מוסיפים ליטר מים ומבשלים את העוף כחצי שעה. מניחים את העוף בצלחת, מבלי שיתפרק, ושומרים את נוזלי הבישול שלו בקערה. בסיר מטגנים במעט שמן את שני הבצלים הקצוצים ומוסיפים להם את קוביות העגבנייה , מאדים ביחד כמה דקות . מוסיפים את יתרת רסק העגבניות, מוסיפים מלח, פלפל, בהראת והל ומערבבים היטב מוסיפים את האורז ואת התמר. מוסיפים 3.5 כוסות של הנוזל בו בישלנו את העוף. מוסיפים את האורז ומבשלים כ- 10 דקות חצי בישול, על להבה בינונית.
* משמנים את תחתית סיר החמין, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומתבלים קלות במלח ופלפל, מניחים מעליהם את העוף השלם. מסביב לעוף מסדרים את האורז שבישלנו, כולל הנוזלים שטרם נספגו בו. מכסים ביריעת בד נקיה או שקית קוקי ומכניסים לתנור בחום של 140 מעלות, כעבור כשעה בערך, מנמיכים את החום ל -100 ומשאירים כך כל הלילה. מבשלים את הביצים בכלי נפרד ומניחים אותן בתנור בכלי נפרד.