מתכון לחמין בסגנון ישראלי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
מתכון לחמין בסגנון ישראלי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים:
700 גר' בשר לחמין
מעט שמן
3 בצלים פרוסים
100 גרם שעועית לבנה
100 גרם שעועית אדומה
100 גרם גרגירי חומוס
100 גרם חיטה
5 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לחצי
קישקע
8 ביצים
8 יחידות ג'חנון
מלח ופלפל ,פפריקה מתוקה
ציר בקר ומים
אופן ההכנה:
* משרים את השעועית,החומוס והחיטה במים למשך הלילה.
* מטגנים את הבצל במעט שמן מוסיפים את הבשר ומשחימים. מוסיפים מים עד לגובה הבשר ומבשלים כ- 3 שעות.
* אופים בנפרד את הג'חנון עד שיקבל גוון חום. מחוררים את הקישקע בקיסם שיניים ואופים בתנור כ- 40 דקות חד שמושחם.
* בסיר החמין מניחים את השעועית, החומוס והחיטה, מעליהם מניחים את קוביות הבשר. מטגנים מעט את תפוחי האדמה ומניחים על הבשר עם הביצים. מתבלים ומכסים בציר הבקר והמים.
* מרתיחים ומניחים את הקישקע והג'חנון האפויים. ושמים על הפלטה למשך הלילה.