מתכון לחמין בסגנון אתיופי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
מתכון לחמין בסגנון אתיופי
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים:
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
8 ביצים שטופות
200 ג' שעועית לבנה
700 ג' קוביות בשר גולש
כפית סוכר
3 כפות דבש
6 שיני שום
תבלינים: מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
* משרים את השעועית למשך הלילה.
* מטגנים את הבשר במעט שמן עד שמשחים. מחממים את הדבש והסוכר יחד עם השום ומוסיפים לבשר.
* מבשלים את השעועית במים כ- שעתיים ומסננים. מטגנים את תפוחי האדמה קלות בשמן. מבשלים את הביצים.
* בסיר החמין – מניחים את השעועית, על השעועית מניחים את הבשר המתובל, עליהם את תפוחי האדמה והביצים.
* מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
* מביאים לרתיחה.מניחים על הפלטה למשך הלילה.