מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים. המתכון באדיבות רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה.
מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים.
המצרכים הדרושים להכנת העוגה בתבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 משומנת בספריי שמן.
המצרכים לבסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז
העוגה (תערובת הגבינה):
135 גרם סוכר (2/3 כוס)
40 גרם קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)
400 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
2 טיפות תמצית וניל
ציפוי האגסים:
6 -7 אגסים קטנים
2 מקלות קינמון
גרגרים מ 1 מקל וניל
1/4 לימון
250 גרם סוכר
2 ו-1/2 כוסות מים
קראמבל:
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 1 כף)
80 גרם שקדים מולבנים טחונים (1 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית קינמון
שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ציפוי אגסים:
מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה. מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות. מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד.
ציפוי קראמבל:
מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק. מפזרים על תבנית ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד.
ציפוי שמנת חמוצה:
טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
בסיס העוגה (בצק פריך):
* מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
* מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות (כשהתנור חומם מראש). מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
* מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות (כשהתנור חומם מראש), מנמיכים ל-170 מעלות, אופים למשך 20 דקות נוספות ומוציאים.
* מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של צפוי השמנת החמוצה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת. מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים.
המתכון באדיבות רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה.