לקראת חג החנוכה הבא עלינו לטובה…הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון להכנת סופגניות טעימות במיוחד בעזרת מיקסר בוש מסדרת 5 MUM
מתכון סופגניות בקלי קלות:
1 ק"ג קמח
10 גר' מלח אטלנטי ( מלח ים)
3/4 כוס סוכר(150 גרם)
1 וחצי שקיות שמרים טריים מסוג "שמרית" או קובייה וחצי של שמרים טריים
200 גר' חמאה רכה
50 גרם ( 1/4 כוס) שמן
6 ביצים (XL)
240 מ"ל מים ( 1 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1/4 לימון מגורר
אופן הכנה:
- לישה: "לשים את כל החומרים לבצק חלק ואף אלסטי (עד כ-10 דקות)
- יוצרים כדור בצק ע"ג שולחן מעט מקומח. מכסים במגבת מטבח כחצי שעה.
- מרדדים את הבצק ל-2 ס"מ עובי וקורצים עם כוס (שתייה קלה) כ- 25-27 סופגניות.
- מכסים במגבת מטבח ומפיחים עד להכפלת הנפח.
- מטגנים כ-3 דקות מכל צד.
- מצננים ע"ג נייר סופג, ממלאים בריבה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
לטיגון: 1 בקבוק שמן קנולה – 1 ליטר
לדקורציה: אבקת סוכר
למילוי: ריבת משמש/ ריבת תות שדה