מתכון לראש השנה: טארט תפוחים.
מתכון לראש השנה: טארט תפוחים.
חומרים (4 מנות אישיות):
4 קוקוטים אישיים בקוטר 10 ס"מ – עומק 3 ס"מ
5 תפוחי עץ גרנד סמיט
70 גרם חמאה
½ כוס יין לבן
100 גרם סוכר דמררה (חום)
חומרים לבצק:
100 גרם חמאה
90 גרם סוכר דמררה (חום)
110 גרם קמח
50 גרם קמח שקדים
1 ביצה
60 גרם פקאן סיני גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
* מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לחצי ואז לפרוסות בעובי ½ ס"מ
* מקפיצים במחבת רחבה על אש גבוהה את תפוחי העץ עם חמאה, יין לבן והדמררה – עד לקבלת תפו"ע מקורמלים.
* מצננים מעט את תפוחי העץ
* משמנים את הקוקוטים בחמאה ומסדרים את התפוחים בצורת מניפה
הכנת הבצק:
* מערבבים במיקסר (עם מלוש) חמאה וסוכר עד קבלת מרקם קרמי
* מוסיפים את אבקת השקדים, קמח והביצה
* מערבבים כדקה ובסוף מוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב נוסף אחד בלבד
* מצננים את הבצק כשעתיים
* יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ90-100 גרם לכדור). מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בקוקוט
* אופים בטמפרטורה של 190 מעלות צלזיוס כ10-12 דקות
אופן ההגשה:
* הופכים את הקוקוט על צלחת ההגשה כאשר הבצק מונח על הצלחת.
* מגשים עם גלידה וניל או כל גלידה אחרת על בסיס שמנת.
לתשומת ליבכם: הקינוח חלבי ואינו מתאים לאחר סעודת חג בשרית.