מתכון להכנת דונאטס טבעוני באדיבות חברת אורגניקזון
ויגן יעל- בלוגרית טבעונות וכושר
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין בהיר
רבע כוס סוכר קנים
1 1/2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום
חצי כפית מלח ורוד
לערבב יבשים
אופן ההכנה:
בקערה נפרדת לערבב: כוס חלב סויה טבעי ללא סוכר, רבע כוס חומץ תפוחים. לטרוף יחד ולהניח למנוחה ל5 דק׳ . להוסיף רבע כוס שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל ולטרוף יחד. לערבב רטובים עם יבשים
ולהעביר לשקית זילוף. לשמן תבניות דונאטס בתרסיס שמן ולזלף סביב כל עיגול עד 80% מגובה השקעים.
לאפות על חום של 170 ל15 דק׳ או עד שיוצא קיסם יבש. או להכניס למכשיר ייעודי ל5 דק׳
ניתן להוסיף מעל כל ממרח שתרצו, להלן מספר תוספות מומלצות: לוז/חמאת בוטנים/חמאת שקדים/חמאת אגוזים.
למשקעים שבכם- ניתן להמיס במיקרוגל בפולסים קצרים 60 גר׳ שוקולד מריר עם 2 כפיות שמן קוקוס
חג חנוכה שמח ומלא באור!