רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים)
מרכיבים מלית :
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
סוכר לבן 250 גרם
חמאה 165 גרם
אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם
שקד טחון – 40 גרם
אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם
מלח – 5 גרם
פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם
בוטנים – טחון גס – 155 גרם
מרכיבים בצק –
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
הוראות הכנה –
1.שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש.
- מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
- לאחר שמתקרר ( לפחות 3 שעות) , יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר'
- הכנת הבצק:
א. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
ב. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
2.נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
- מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
- ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
- לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל