מתכון לאוזני המן ביתיים באדיבות אסנת רוט שפית פיתוח חברת בונז'ור.
מתכון לאוזני המן ביתיים באדיבות אסנת רוט שפית פיתוח חברת בונז'ור.
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
160 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים גדולים
300 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
אופן ההכנה:
* מערבבים במיקסר חמאה ואבקת סוכר, לתערובת תפוחה מעט והומוגנית.
* מוסיפים את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים.
* מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק (להיזהר לא ללוש הרבה מידי)
* מוציאים את הבצק ומניחים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לכ- 3 שעות.
* מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים, מזלפים את המלית וסוגרים לאוזן המן.
* מסדרים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ 12-14 דקות, או עד שמזהיב.
פטיסייר שוקולד:
מצרכים:
חצי ליטר חלב
4 כפות קורנפלור
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית איכותית או 1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
* ממיסים בקערה קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס).
* מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן.
* מחזירים הכול לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום), מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס.
* מעבירים מיד לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מילויים נוספים שאפשר למלא את אוזני המן:
קונפיטורת תות, פטיסייר חלבה (עם חלבה במקום שוקולד), פטיסייר נקי, ממרח שוקולד, ממרח נוגט, מילוי פרג וכו'.