מתכון מתוק לפסח: כדורי שוקולד. באדיבות : הקונדיטורית אלינוער רבין לחברת "כרמית"
מתכון מתוק לפסח: כדורי שוקולד. באדיבות : הקונדיטורית אלינוער רבין לחברת "כרמית"
החומרים ל- 30-25 כדורים:
50+350 גרם (½1 כוסות + ½ כוס) שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית
25 גרם חמאה מלוחה רכה
100 גרם (½ מכל) שמנת חמוצה של פעם
½ מכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
50 גרם (½ כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו
לציפוי:
300 גרם (½1 כוסות) שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית
ההכנה:
* ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.
* בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
* בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ- ½2 ס"מ. מצננים במקרר.
* להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים.
* בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.