מוס דבש ותפוחים בגביע אישי מבית מיימונס
מוס דבש ותפוחים בגביע אישי מבית מיימונס
חומרים ל-6 מנות (תלוי בגודל הגביע):
1 מיכל מלית תפוחי עץ מימונס
למוס:
1/2 כוס דבש
2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת
3 ביצים
מעט קינמון – לא חובה
פרוסות תפוח גרנט סמית' מגולען
אופן הכנה:
לצ'יפס תפוחים:
פורסים תפוח אחד לפרוסות דקות, מסדרים את הפלחים על נייר אפייה ומכניסים ללתנור בחום של 110 מעלות לשעה או עד קבלת פלחים פריכים וזהובים.
אופן הכנת המוס:
בסיר רחב עם מים רותחים מניחים קערה (בן מארי) בה טורפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד את הדבש עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הקינמון. מעבירים את הקערה עם הבלילה לקערה עם מי קרח, תוך המשכת ההקצפה. כשהתערובת קרה, מקפלים אותה אל השמנת המוקצפת.
הרכבת המנה:
שמים בכל גביע כף ממלית התפוחים של מימונס, מעל שופכים את המוס ומכניסים למקרר לשעתיים. מקשטים בפלחי התפוח המוזהבים ומגישים.