באדיבות שף אסי דהאן – דגי הדן
באדיבות שף אסי דהאן – דגי הדן
מתכון ל-8 מנות ראשונות או 4 מנות עקריות
מצרכים:
4 דגי פורל נקי מעצמות, עם העור (8 פילטים)
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
3 כפות ליקר קלבדוס או ברנדי איכותי
1 פחית סיידר תפוחים צלול
2 כפות קורנפלור מעורבבים עם ¼ כוס מים לבלילה אחידה
2 כפות שמן
2 כפות דבש
מלח, פלפל
להגשה:
1 תפוח עץ גרנד חתוך לפרוסות
½ כוס גרעיני רימונים
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
* ממליחים ומפלפלים את פילה הפורל, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפילה משני צידיו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
* באותה מחבת, מאדים את קוביות הבצל כ- 2-3 דקות.
* מוסיפים ליקר קלבדוס או ברנדי ואת סיידר התפוחים, מרתיחים ומתבלים במלח ודבש.
* מחזירים את פילה הפורל למחבת ומבשלים כשתי דקות נוספות.
* מצרפים את בלילת הקורנפלור וכשהרוטב מסמיך מורידים מהאש.
* להגשה: מניחים שני פילטים של פורל (או אחד למנה ראשונה) במרכז הצלחת יוצקים מסביב מעט מהרוטב ומקשטים בפרוסות תפוח, גרעיני רימונים ופיסטוק.