רשת קפה ביגה מנדבת מתכון מפנק בראוניז שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן – פינוק מושלם לאוהבים.
רכיבים:
240 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
225 גרם ביצה
300 גרם סוכר
200 גרם קמח
אופן ההכנה:
יש להמיס את החמאה עד לרתיחה, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב. לערבב בנפרד את הביצים והסוכר ולשפוך אל תוך מסת השוקולד והחמאה. יש להוסיף את הקמח ולערבב לאט וטוב עד לקבלת אחידות. לאחר מכן, יש לשפוך את המסה לתוך תבנית לשכבה אחידה ולאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 12 דקות ולצנן. לאחר מכן, יש לחתוך לריבועים של 8X8 ס"מ.
רכיבים להכנת הקרם:
400 גרם שוקולד לבן
קורט מלח
400 גרם שמנת קרה
אופן הכנת הקרם:
יש להמיס את השוקולד הלבן, להקציף את השמנת ולערבב שליש מהשמנת עם השוקולד הלבן. להוסיף את יתרת השמנת ולקפל בעדינות.
צורת הגשה:
להניח במרכז המלחת עוגיית בראוניז ומעליה להזליף מעט מקרם השוקולד, להניח מעל עוגיית בראוניז נוספת ולהזליף שוב מעט משוקולד הלבן. מסיימים בהנחת קוביית בראוניז נוספת ומפדרים במעט אבקת סוכר.