באדיבות: רן בן דוד, הקונדיטור הראשי ברשת קפה גרג.
באדיבות: רן בן דוד, הקונדיטור הראשי ברשת קפה גרג.
מתכון להכנת 10 סופגניות בינוניות:
רכיבים:
75 גרם חמאה רכה
250 מ"ל חלב
560 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים מפוררים (ניתן לפורר עם הידיים)
1 כף קוניאק
80 גרם סוכר
2 ביצים
אופן הכנה:
* מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה במיקסר (עם וו לישה) לכ-5 דקות. מוספים את החמאה לתערובת ולשים כעוד 5 דקות עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.
* מכסים את הבצק במגבת ומטפיחים במשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו.
* יוצרים מהבצק כדורים בגדול שנע בין 50 – 80 גרם ומניחים להטפחה שנייה כשעה עד שעתיים.
* מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
* ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות.
* לאחר הטיגון ניתן להזריק לסופגניות סוגי ריבה שונים שאוהבים, ריבת חלב, שוקולד וכד'.