מתכון דל שומן ופחמימות: מרק תרד איטלקי (בשרי) מתוך הספר 'בישולייט' מאת נחמה כהן, הוצאת פלדהיים.
מתכון דל שומן ופחמימות: מרק תרד איטלקי (בשרי) מתוך הספר 'בישולייט' מאת נחמה כהן, הוצאת פלדהיים.
חומרים ל-8 מנות
1 כף שמן זית
תרסיס שמן
1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות
6 בצלים ירוקים פרוסים דק
5-4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)
1 כף אבקת מרק בטעם בשר (לא חובה)
21/2 כוסות תרד קצוץ, טרי או קפוא
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
8-7 כוסות מים
אופן ההכנה:
* מכינים את הבצלים והשום בסיר עמוק: מחממים שמן זית יחד עם תרסיס שמן מערבבים ומנמיכים להבה.
* במשך הטיגון מרססים מדי פעם בתרסיס שמן ומערבבים עד שהכל מזהיב. מוסיפים שום ומים. התערובת תתחיל להשחים.
* מבשלים כמה דקות נוספות, תוך כדי גירוד תחתית המחבת, כדי שדבר לא ידבק אליה. מוסיפים בשר עגל טחון ואבקות מרק. מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהבשר משחים, ומוסיפים תרד (לא חייבים להפשיר אותו, אבל יש להפריד את הפרחים בעזרת כף עץ).
* מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 35-30 דקות נוספות. בשלב זה אפשר להוסיף את איטריות נטיפי הביצים מהמתכון. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
הערה: אפשר להשתמש בבשר עוף או הודו ו/או בנתחוני סויה במקום בעגל.
להעשרת המרק מומלץ להוסיף "איטריות" נטיפי ביצים: טורפים 2 ביצים + חלבון עם מים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.יוצקים את התערובת למרק באיטיות, תוך כדי ערבול במטרפה או במזלג, ליצירת מראה של אטריות.