מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
מרק שקדים
מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
מרק שקדים
המרכיבים:
חצי ק"ג שקדים קלופים ולא קלויים
ליטר וחצי ציר עוף או מים קרים
2 בצלים בינוניים
1 תפו"א קלוף
1 כוס יין לבן יבש
מיכל שמנת מתוקה (פרווה)
מעט שמיר קצוץ, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
* לבשל את השקדים בתוך הנוזל (המים או ציר העוף) יחד עם 2 בצלים חתוכים גס ותפו"א חתוך לקוביות. לבשל כ-20 דקות עד לריכוך.
* לתבל במלח ופלפל לבן ולהוסיף כוס יין לבן.
* להביא לרתיחה ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה. לבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות.
* לפזר מעט שמיר קצוץ לפני ההגשה.