מתכון למרק שעועית, עגבניות ותרד.
באדיבות: חברת סנפרוסט.
מתכון למרק שעועית, עגבניות ותרד.
החומרים ל6 מנות
1 שקית שעועית לבנה מבושלת מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות גס
6 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף סוכר
1 ליטר מים (עדיף מינרליים או מסוננים)
1/4 שקית עלי תרד 'סנפרוסט', מופשרים וסחוטים (200 גרם, שהם 4 קוביות)
מלח, פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה:
* מניחים את השעועית הקפואה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
* מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות (נזהרים לא לשרוף את השום).
* מוסיפים עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-3 דקות נוספות. מוסיפים שעועית ומים ומביאים לרתיחה.
* מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד התרככות השעועית.
* מוציאים כמחצית מהמרק, טוחנים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק חשמלי ומחזירים לסיר.
* מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.
באדיבות: חברת סנפרוסט.