מתכון להכנת מרק שעועית ובקר.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
מתכון להכנת מרק שעועית ובקר.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
חומרים ל 10 מנות
5 כפות שמן
500 גרם צוואר בקר חתוך לקוביות
200 גרם שעועית לבנה (מושרת יום לפני )
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
150 גרם רסק עגבניות
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית אורגנו יבש
½ 1 כף פפריקה מתוקה
½ 1 כף מלח
½ כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף מרק עוף
3 ליטר מים
1 כוס קמח
אופן הכנה :
* בסיר עם מים מבשלים את השעועית הלבנה כשעה .
* בסיר גדול מאדים את הבצל עד לקבלת גוון צהוב .
* מוסיפים את הגזר וממשיכים לאדות מוסיפים את הבשר הפפריקה ורסק העגבניות והשום.
* ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב מתמיד כ5 דקות .
* מוסיפים את כל התבלינים הכוסברה והאורגנו , מסננים את השעועית הלבנה ומוסיפים אותה לתוך הסיר .
* מוסיפים את המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ45 דקות ,
* מדללים את הקמח בכוס עם מים מסמיכים את המרק ומבשלים עוד כ15 דקות ומגישים .