מתכון לחג שבועות: מרק שמנת ופטריות. מאת השף: שגב משה אשר נבחר להוביל את ליין מוצרי "אלקטרה שף" מבית אלקטרה מוצרי צריכה.
מתכון לחג שבועות: מרק שמנת ופטריות. מאת השף: שגב משה אשר נבחר להוביל את ליין מוצרי "אלקטרה שף" מבית אלקטרה מוצרי צריכה.
מצרכים ל- 5 מנות:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 כפית קורנפלור (10 גרם) מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים
1 כף תימין טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות (200 גרם) מלאות בפטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס (50 מ"ל ) יין לבן מתוק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים פושרים
1/2 גבעול רוזמרין טרי
3 גבעולי בזיליקום טריים, כ- 10עלים
1 כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל טחון לבן או שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
* מחממים סיר קטן עם שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.
* לאחר חמש דקות של בישול הבצל מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב, מוסיפים את הקורנפלור ושוב מערבבים היטב, עד אשר מתקבל גוון זהוב בתחתית הסיר, מוסיפים את היין ומרתיחים הכול יחד.
* מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מביאים את הכול לרתיחה ומוסיפים את השמנת המתוקה.
* מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב את התערובת.
* אחרי שכל התערובת רתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על אש נמוכה.
* לקראת סיום, שולפים החוצה את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים את הכל ביחד עד לקבלת מרקם חלק.
* טועמים ומשלימים את הטעם עם מעט מלח, פלפל, ואגוז מוסקט.
* להגשה: מעטרים עם מעט עלים ירוקים וקצת שמן זית.