מתכון להכנת מרק קשקבל מחלב כבשים ותרד
מאת: ארז קומרובסקי, יועץ למועצת החלב
מתכון להכנת מרק קשקבל מחלב כבשים ותרד
מאת: ארז קומרובסקי, יועץ למועצת החלב
חומרים:
1 ליטר ציר ירקות
250 גרם גבינת קשקבל כבשים חתוכה לקוביות גדולות
2 כוסות תרד שטוף מיובש וקצוץ דק
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי
3 כפות יין מוסקט לבן או יין גוורצטרמינר
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
* מחממים את ציר הירקות בסיר עם תחתית עבה.
* מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומאדים במשך דקות מעטות בלבד.
* מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קוביות גבינת קשקבל הכבשים.
* מתבלים בקורט מוסקט מגורר טרי, במלח ים ובפלפל לבן.
* מבשלים על אש קטנה מספר דקות או עד שהגבינה נמסה.
* מערבבים בכף עץ שטוחה ומגישים מיד.
המלצת הגשה: לפזר מלמעלה קרוטונים עשויים מחלה מתוקה.