רונן לוי, שף הבית של "חמים וטעים" מציג: מתכון להכנת מרק קובה דלעת. תבשיל מזין, טעים וניתן להכין בקלות ובמהירות עם מוצרי "חמים וטעים"
רונן לוי, שף הבית של "חמים וטעים" מציג: מתכון להכנת מרק קובה דלעת. תבשיל מזין, טעים וניתן להכין בקלות ובמהירות עם מוצרי "חמים וטעים"
דרגת קושי של הכנת המנה: קלה בינונית
כשרות: בשרי
זמן עבודה נטו:30-40
זמן עבודה ברוטו: כשעה וחצי
חומרים למרק:
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
250 גר' דלעת
2 קישואים בינוניים
2 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 וחצי כפיות מלח
1 וחצי מיץ לימון
2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק
1 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
אופן הכנת המרק:
* קוצצים את הבצל, חותכים את העגבנייה, הקישואים ואת הדלעת לקוביות גדולות.
* מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
* מוסיפים את רסק העגבניות, סוכר, מלח, מיץ לימון, אבקת מרק, פפריקה ופלפל.
* מוסיפים גם את הירקות החתוכים.
* בוחשים היטב ויוצקים מים עד כדי 43 מגובה הסיר, מביאים לרתיחה.
* מעבירים את כדורי הקובה של "חמים וטעים" לתבשיל הרותח (אין צורך להפשיר), בוחשים מעט ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.